Postup upgrade na Quickr 8.0.0.2

Tento postup se hodí pro ty, jež si už nainstalovali Quickr Services for Domino verze 8.0.0.0 a chtějí upgradovat na poslední verzi 8.0.0.2

Nejdříve si stáhnu instalační kód - jedná se o plný instalátor velikosti asi 70 MB. Rozbalím jej do adresáře třeba C:\temp\Quickr8002.

 

Zazálohuji existující Team Places, nejlépe celý adresář LotusQuickr, který je v datovém adresáři Domina.

Ukončím Lotus Domino server plus další spuštěné věci, které by mě mohly překážet.

Z adresáře s rozbalenou instalačkou spustím setup.exe.

Zkontroluji, zda instalátor najde správně cesty k Dominu.

 

A může proběhnout vlastní instalace nových souborů Quickru. Potom se ještě na chvilku objeví DOSové okno s běžícími poinstalačními procedurami - nevšímat si, zmizí samo.

 
 

První část je hotova; všiměte si, že po skončení instalátoru se nespustí setup pro zadání jména a hesla admina, jako při instalaci Quickru na nový stroj - poznal, že už to bylo provedeno.

 

Pozor! Ještě musíme právě teď aplikovat fix HF1 pro tuto verzi 8.0.0.2. Jinak zůstane mj. špatně přiřazená šablona k hlavnímu Team Place (LotusQuickr/lotusquickr/) a nepojede vám homepage Quickru. Věřte mi, zkusil jsem to (v Readme se to totiž objevilo až po té, co jsem si tou chybou prošel :). Co to znamená? Nic těžkého: Stáhnout Fix 1 z FixCentraly, rozbalit, nahradit knihovnu nquickrplace.dll v Domino adresáři tou z fixu a zadruhé nahradit HaikuCommonForms.ntf v adresáři LotusQuickr/AreaTypes.

Po tom všem poprvé spustím Domino server a sleduji, zda se neobjeví nějaká podezřelá chybová hláška. Vidím, že po naběhnutí Quickru se objeví už aktuální verze "800002" neboli FP ze dne 4. 10. 2007.

 

Na konzoli Domina napíšu tento příkaz na upgrade systémových databází Quickru:

load qptool upgrade -f -server

Podívám se do souboru qptool.upgrade.xml v programovém adresáři Domina, který obsahuje jakýsi výstup z právě provedené akce. U XML atributu code musí být hodnota 0, což znamená proběhlo bez chyby.

Teď musím ještě upgradovat existující Places a šablony Place Types. Nejdříve si je odemknu, pokud by náhodou byly zamčeny:

load qptool unlock -a

A potom hned force upgrade všech Places:

load qptool upgrade -f -a
 

Obě operace nechají po sobě zase příslušný XML výstup ke kontrole - hlídám si code=0.
Pozor! Pokud jste neudělali po instalaci 8.0.0.2 kódu fixování pomocí HF1, jak jsem psal výše, tak vám poslední příkaz možná vyhodí Java error. Já to tak udělal a pak už nepomohlo ani fix aplikovat zpětně. Takže hned po instalaci 8.0.0.2 aplikujte Fix1 pro 8.0.0.2 - je to jen překopírování dvou souborů...
Možná to vyhodí chyby při upgrade Blog a Wiki, toho si nevšímejte. Koukněte hlavně na vaše uživatelské Places.

Kdybych chtěl dělat upgrady Places postupně, tak se to dělá přepínečem "-p". Jména Places vyhodí například před chvílí použitý unlock.

load qptool upgrade -f -p place_name

Prošlo-li vše dobře, zkusím v browseru otevřít http://jmeno.serveru.cz/LotusQuickr. Pokud uvidím vstupní rozcestníkovou obrazovku tak, jak ji znám, vše doběhlo dobře. Pokud vám to napíše, že soubor neexistuje nebo to otevře divně vypadající databázi (hlavní rozcestníková databáze ale s designem běžného Place), tak jste špatně aplikovali Fix1.

 
 
 

Předchozí: Čerstvé fixy pro Quickr 8.0 i 8.0.0.2
Následující: Dokumentace ke Quickru v PDF