Chyba "#04:06"

Setkal jsem se u jedné databáze s následující chybou: Při exportu dokumentů do .txt nebo .wks to vždy skončilo s chybou "Server Error: 04:06" která vyskočila v samostatném okně na klientu, který se o export pokoušel. Tato databáze měla repliky na několika dalších serverech. Zkusil jsem export na všech.

Ty, které byly na serverech běžících na Windows, exportovaly správně, ty, běžící na Unixech, chybně. Protože export z jiných databází na Unixech doběhl dokonce, nemohla být naštětí chyba v Unixu jako takovém. Obě unixové repliky měly těsně nad 1 GB velikosti, ty windowsovské méně. Problém s maximální velikostí databáze je v nových ODS už odstraněn, takže v tom problém nebude.

Paralelně jsem na databázi zkoušel pouštět compact, updall i fixup, s různými parametry a současně procházel Knowledge Base a diskuse na Internetu. Nakonec pomohlo až smazání a znovuvytvoření fulltextu.Zajímavé na celé věci je, že fulltext se "poškodil" i na databázi, která teprve vznikla před několika dny a je zatím v podstatě nepoužívaná. Windowsoské repliky extují léta a tento problém tam dosud nenastal. Možná má Domino někdy problémy s aktualizací fulltextu na Unixech u větších databází 1GB? Uvidím, databázi budu sledovat, zda se problém "#04:06" nevrátí.

Předchozí: Online kurz administrace Domina 6
Následující: Nový vzhled webu IBM